Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Run Berounka run - další závod z druhé strany

Když jsem na konci srpna pomáhala na Labi, bylo naprosto jasný, že ráda přiložím ruku k dílu i na dalším Mírově závodě. Na run Berounka run .  Jestli Labe kopíruje Vltavu, tak Berounka je originál. Šest běžců, šest úseků. Šest (víceméně) trailových půlmaratonů. 130km a nějakých 3000m převýšení. Na Labi jsem si zkusila trochu svých organizačních schopností a naplánovat předávky, přes noc na ně pomáhat rozvézt stany a na dvou předávkách (a kousku) být. Mluvit s běžcema, s ostatníma dobrovolníkama, hodně telefonovat, řešit problémy. Nespat. Víkend, kterej jsem sice dospávala asi dva týdny, ale zároveň z něj fakt dlouho žila.  Berounka byla jiná. Ale zase skvělá. A stejně jako na Labi se plány měnily z hodiny na hodinu. Původní plán byl kontrola dvou úseků a předávka, ale i to se změnilo. Pátek. Okolo třetí hodiny mě vyzvedává Pavel, další dobrovolník, se kterým jedeme kontrolovat dva úseky. Vzhledem k času tuším, že mě čeká víc běhu, než jsem chtěla. Ve čtyři fasuju fáborky, pár

Tofu dortík s avokádovou pěnou


Dortík sám o sobě je něco strašně moc jednoduchýho a chutná jako upečený tvaroh.
  • 3 tofu natural
  • Balíček mandlového pudinku
  • Flavdrops kapičky s příchutí javorového sirupu nebo klasické sladidlo
  • 1 vajíčko
  • Asi decka mandlového mléka


Tofu a mléko umixujeme do konzistence tvarohu. Ochutíme kapičkami Flavdrops dle chuti a nakonec vmícháme pudinkový prášek a vajíčko. Dle výšky pečeme okolo 45 minut na 180 stupňů.
Dle chuti lze do krému vmixovat i banán.

                                               Avokádová pěna
V lednici jsem měla dvě zralá avokáda. A víte jak to je, máte asi tak 5 minut na to, abyste je zpracovali. Sad true story. A tak mě napadlo, že bych konečně zkusila avokádo na sladko.
  • Zralé avokádo
  • Kakao 
  • Mandlové mléko
  • Čokoládové Flavdrops
  • 30g LuckyAlavin másla – cukrfree verze lískoořechového másla
  • 20g arašídového másla
  • Trochu citronové šťávy

Postup je snadný – všechno umixovat v hladký krém a dosladit dle chuti. Upřímně – já v krému lehce avokádo cítím, ale nevadí mi to. Snadno lze tuhle chuť „přebít“ banánem (ten přebije i chuť chlorelly a spiruliny).


Komentáře

Oblíbené příspěvky