Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Run Berounka run - další závod z druhé strany

Když jsem na konci srpna pomáhala na Labi, bylo naprosto jasný, že ráda přiložím ruku k dílu i na dalším Mírově závodě. Na run Berounka run .  Jestli Labe kopíruje Vltavu, tak Berounka je originál. Šest běžců, šest úseků. Šest (víceméně) trailových půlmaratonů. 130km a nějakých 3000m převýšení. Na Labi jsem si zkusila trochu svých organizačních schopností a naplánovat předávky, přes noc na ně pomáhat rozvézt stany a na dvou předávkách (a kousku) být. Mluvit s běžcema, s ostatníma dobrovolníkama, hodně telefonovat, řešit problémy. Nespat. Víkend, kterej jsem sice dospávala asi dva týdny, ale zároveň z něj fakt dlouho žila.  Berounka byla jiná. Ale zase skvělá. A stejně jako na Labi se plány měnily z hodiny na hodinu. Původní plán byl kontrola dvou úseků a předávka, ale i to se změnilo. Pátek. Okolo třetí hodiny mě vyzvedává Pavel, další dobrovolník, se kterým jedeme kontrolovat dva úseky. Vzhledem k času tuším, že mě čeká víc běhu, než jsem chtěla. Ve čtyři fasuju fáborky, pár

Karamelový dortík s kokosovým krémem

Jak je mým zvykem, kamarádům někdy peču dort k narozeninám. Tenhle jsem slíbila už před pár měsíci a teď na něj konečně došlo! Vymyslela jsem krém z vyšlehaného kokosového mléka a pak přemýšlela nad zbytkem. Chtěla jsem něco lehkého a svěžího, ale nechtělo se mi do klasické kombinace s kakaovým nebo vanilkovým korpusem.
Kdysi dávno jsem našla recept na Krtkův dort z pudinkového prášku. Měl úspěch (a určitě bude časem i recept tady) a měla jsem jasno. Koupila jsem karamelový pudink a vznikl tenhle maličký dortík. Snadný na přípravu, není zbytečně sladký a kombinace karamel - kokos je podle mě super. Moc mi na něm záleželo a myslím, že se povedl.

Korpus:

  • 1 sáček karamelového pudinku
  • cca 50 ml rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 vajíčko
Umixovat a dát péct (asi tak na 15 minut - kontrolovat špejlí).

Krém:

  • Tuhá část kokosového mléka v plechovce
  • 2 PL tvarohu (lactofree)
  • 2 PL kokosu
  • sladidlo dle chuti
Možná se bude zdát při mixování, že krém není dostatečně tuhý, ale to je jen tím, že kokosové mléko v pokojové teplotě přechází do tekuté konzistence, takže jsem hotový krém dala "odpočinout" do lednice na dobu, než mi vystydl korpus a pak v něm stála lžíce :) .

Ovoce a lístky máty na ozdobení.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky