Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Run Berounka run - další závod z druhé strany

Když jsem na konci srpna pomáhala na Labi, bylo naprosto jasný, že ráda přiložím ruku k dílu i na dalším Mírově závodě. Na run Berounka run .  Jestli Labe kopíruje Vltavu, tak Berounka je originál. Šest běžců, šest úseků. Šest (víceméně) trailových půlmaratonů. 130km a nějakých 3000m převýšení. Na Labi jsem si zkusila trochu svých organizačních schopností a naplánovat předávky, přes noc na ně pomáhat rozvézt stany a na dvou předávkách (a kousku) být. Mluvit s běžcema, s ostatníma dobrovolníkama, hodně telefonovat, řešit problémy. Nespat. Víkend, kterej jsem sice dospávala asi dva týdny, ale zároveň z něj fakt dlouho žila.  Berounka byla jiná. Ale zase skvělá. A stejně jako na Labi se plány měnily z hodiny na hodinu. Původní plán byl kontrola dvou úseků a předávka, ale i to se změnilo. Pátek. Okolo třetí hodiny mě vyzvedává Pavel, další dobrovolník, se kterým jedeme kontrolovat dva úseky. Vzhledem k času tuším, že mě čeká víc běhu, než jsem chtěla. Ve čtyři fasuju fáborky, pár

Cuketovo-fazolové placky


Konečně se mi vrací chuť k jídlu, takže začínám v kuchyni trávit víc času. Tenhle recept jsem už párkrát dělala a ráda ho obměňuju podle toho, jakou mám zrovna chuť.
Dneska jsem placky dělala bez vajíčka, takže nedržely tak dobře tvar, ale i tak se povedly.
2 porce:
  • Plechovka fazolí (luštěniny nevařím, nikdy si nevzpomenu je namočit a nechce se mi čekat, než se uvaří. A navíc ne vždycky plánuju, co budu další dny jíst a tak mám pořád zásoby hotových luštěnin) - pořádně propláchnutých 
  • ½ střední cuketa
  • (1 vajíčko, pro lepší kompaktnost)
  • Koření – dneska jsem vybrala koriandr, sůl, pepř, chilli, česnek, lahůdkové droždí a špetku mletého kmínu

Protože mi nevadí kousky fazolí, tak jsem je jen rozmačkala vidličkou, cuketu jsem nastrouhala a spolu s kořením jsem vytvořila 4 placky, které jsem pekla v troubě na 180 stupňů okolo půl hodiny. Občas opékám na pánvi.
Koření v plackách hodně měním, někdy chci víc kořeněné, jindy spíše bylinkové. Občas přidám tuňáka nebo pro vyšší výživovou hodnotu ovesné vločky.
Pokud se dají použít místo masové náplně do burgeru.


Komentáře

Oblíbené příspěvky